S07E21 Homofób Bayer és egyéb dokumentumfilmek

00:00:00
/
00:56:46

June 4th, 2019

56 mins 46 secs

Season 7

Your Host
Tags

About this Episode

Trump ballon az égen, aranyvécén tweetelő robot, de ez sehol nincs a többi rettenetes királynői látogatóhoz képest. Miután A TELJESSÉG IGÉNYE NÉLKÜL átmentünk néhány itt járt diktátorlátogatáson, beleugrottunk 3 fontos dokumentumfilm felemelő tanúságfelhőjébe, hogy aztán az NSYNC-n és AOC-n keresztül megérkezzünk Hajdú Eszter 2018-as filmjéhez ahol Bayer jobban égeti magát mint valaha. Talán választ adhattam az istenhívők legnagyobb melegek ellen felhozott kérdésére, ahogyan Eddie Izzard is megérdemelte az említést. Szerintem fontos epizód.

Linkek:
Lefty vlog: KATT IDE

HUNGARY 2018 - Behind the Scenes of Democracy dokumentumfilmhez KATT IDE

Knock down the house-ról többet ITT TALÁLSZ

The Boy Band Con -hoz a Youtube Trailer itt

Ha már összeírtam, akkor ide is rakom:

President Mobuto Sese Seko of Zaire
A középafrikai ország veztője Mobuto Sese Seko 1978-ban vacsizott együtt a királynővel, az az az ember aki 12billió font körüli összeget rabolt el országa népéptől, és tobb mint 200ezer ember haláláért felelős….

President Nicolae Ceausescu of Romania
Szintén 1978-ban fogadta a királynő a roman diktátort Nicolae Ceausescu-t akit állítólag annyira nem szívesen látott, hogy egy alkalommal konkrétan elbújt a bokorban, csak ne kelljen udvarias beszélgetésbe elegyednie.

President General Suharto on Indonesia
Öt évvel a látogatás előtt Suharto kormánya közel egymillió embert gyilkolt le mikor lerohanták a Kelet Timor nevű térséget, de ennek ellenére is az öreglány megtartotta a tisztelgő ünnepséget a kedves Indonéz uralkodó fogadására 1979-ben.

President Robert Mugabe of Zimbabwe
Még jóval a látogatása előtt (ami 1994-ben volt) a Zimbabwe-i uralkodó több mint 10ezer ember halálával volt gyanusítva -mikor a l980-as lázadásokat brutális ezközökkel verte le.
Mindezzel mit sem törődve nemes kitüntetést kapott “Honorary Knight Grand Cross in the Order of the Bath”- címen. Később a kitüntetést visszavonták a kormány általánosan használt kegyetlenkedései miatt.

President Bashar Al-Assad of Syria
2002-ben Toni Blair (az akkori miniszterelnök) hívta meg Assad-ot a szíriai vezetőt és az angol származású feleségét Asma to Britain, akik a látogatás során a Királynővel vacsorázhattak a Buckingham palotában. Mindezt akkoriban amikor egyre többen hangoztatták hogy a Szír vezér pénzeli a Palesztin és Iszlamista terror csoportokat. Később a kép tovább durvult mikor Assad vélhetőleg vegyi fegyverekkel ölte halomra saját népét.

President Vladimir Putin of Russia
A KGB ügynökből let Orosz elnök 2003-ban járt itt állami látogatáson, amire reagálva rengetegen vonultak az utcákra jelezve felháborodásukat a Csecsen szeparistákkal való brutális bánásmódra.
3 évvel később minden bizonyíték szerint az Orosz vezetés elrendelésére Londonban megölték Alexander Litvinenko, illetve 2018-ban Salisburi-ben kiséreltek meg egy szintén állami megbízású titkos merényletet.
Azóta a feszültség egyre csak nő Oroszország és UK között….

Saudi Crown Prince Mohammed bin Salman (MBS)
2018 márciusában minden előzetes tiltakozás ellenére MBS látogatta meg a királynőt.
Ki más mint a világbohóc elvtelen paprikajancsi Boris Johnson fogadta,
hogy aztán a szaudi kisherceg a királynővel ebédelhessen.
Hogy mennire igaza volt a látogatás áellen tüntetőknek, azt gyorsan megtudta a világ.
Hét hónappal később October másodikán Jamal Khashoggi-t a The Washington Post nevű amerikai lap újságíróját gyalázatos módon megölték , mindezt pofátlanul nyilvánvalóan a Saudi vezér utasítására Törökországban, a Saudi nagykövetség egyik hátsó szobájában.
persze nagy nemzetközi hőbörgés volt, de semi más.

Furcsa podcast... egyensulyozni probal a beteg faszsagok es ertelmes gondolatok terhe alatt -neha sikerul, neha nem. Szinte minden episode mas. Talan pont ez kell neked most.