S12E05 Citrom monológ az Usher háztól

00:00:00
/
00:16:23

November 6th, 2023

16 mins 23 secs

Season 12

Your Host
Tags

About this Episode

Amikor az élet citromot ad,.... csinálj belőle limonádét?
Dehogy.

Először is indítasz egy multimédiás kampányt, amivel meggyőzöd az embereket arról, a citrom alul van értékelve, valójában sokkal kevesebb van belőle mint azt a legtöbben gondolnák, -persze ezzel egyidőben felvásárlod a piacon elérhető citromokat, épp csak olyan mértékben, hogy azzal megborítsd a kereslet-kínálat egyensúlyát,
A média beszámolók a citromhiányról simán áttolják majd a helyzetet pánik módba.
Összehangolt kommunikációval elterjeszted az üzenetet:
hogy “A citrom az egyetlen módja annak, hogy kimondjuk: "Szeretlek"
A kötelező kiegészítő kellék eljegyzésekre vagy évfordulókra, nem más mint a citrom.
A rózsák kimentek a divatból, a citrom az új, izgalmasabb szimbólum.
Óriásplakátok, hirdetik: vonzerőd kulcsa a citromaidban rejlik.

Bevonod a leghíresebb ékszerházakat, hogy készítsenek limitált kiadású citrom karkötőket, sárga gyémántokkal, melyeket citromcseppeknek hívnak.
Ráveszed az Apple-t, hogy az új operációs rendszerét OS-Citroon-nak nevezzék el. Finom franciás hangsúllyal erősítve az elnevezés misztikumát.
Negyven százalékkal többet számolsz fel az organikus citromokért, ötven százalékkal többet kérsz a konfliktusmentes citromokért.
Citrom-lobbisták küldesz a parlamentbe, hogy a minél több politika beszédben megjelenjen a citrom pozitív felértékelése.
Megállapodsz a Kardashian csapattal, hogy épp egy citromszeletet szopogasson valamelyikük egy kiszivárgott szexvideón.
Timothée Chalamet citrom-cipőt hord a kedvedért a filmfesztiválon Cannes-ban.
Megtolod a hashtag kampányt a citrom szó mögött, avagy ezentúl semmi sem '#menő' vagy '#klassz' vagy #'zseniális', nem, hanem '#citrom'. "Láttad azt a filmet? Azt a koncertet? Baszki, az #citrom volt." Billie Eilish, "OMG, hashtag... citrom."

Meggyőzöd az éppen aktuálisan felkapott tévé-orvost, hogy napi négy citromot javasoljon, és egy citromkúpot a toxinok ellen, mert nincs ijesztőbb a toxinoknál.

Ha mindezzel megvagy, szabadalmaztatod a magvakat. Iratsz egy génkódsort, amitől a citromok egy kicsivel még jobban hasonlítanak a női mellekre, ezt a DNS-szekvenciát azonnal regisztráltatod magadnak mint védett szellemi tulajdont.
A speciális, védett magokat mindenféle kereszteződéssel sokszorosítod tovább, amiket hagysz elterjedni a saját területeden kívül is, aminek köszönhetően más termesztőkhöz is elterjed a szekvencia. Természetesen pusztulásig pereled a gazdákat szerzői jogi megsértésért, amikor a védett génkód megjelenik a földjeiken.
Hátradőlsz, besöpröd a milliókat, és aztán, amikor készen vagy, és eladtad a citrombirodalmadat néhány milliárd dollárért, akkor, és csak akkor, csinálsz néhány baszott limonádét.

(Egyenesen az "Az Usher ház bukása" című sorozatból)