Viclondonban

Szabadoneresztett nyomokban vállalhatatlan szövegelés majdnem Londonból

A négy puszi szabály

Aah! Meg leirni is unom, hogy mennyire unom a nyavajgos rossz hireket a vilagbol. Gaza, meg Afrika meg a zsidozas, vagy csak eppen valamelyik buta picsa van kiborulva egy nagyobb veszekedes utan.Tele van veletek a…
…világhalászhálóm.
Talan azert unom a nyavajast-veszekedest annyira, mert szepsegkiralyno ugyan nem vagyok (bar lehetnek!) de en mar regota megtalaltam a megoldast a vilagbekere.
Talan inkabb ugy a pontos, hogy Melindaval mi megtalaltuk a megoldast.
Bizony! Neha mi is veszekszunk… Mondjuk ha peldaul “valaki” ezredik figyelmeztetes utan is otthagyja a szoba kozepen a zoknijat, vagy ilyesmi… akkor a veszekedesre a megoldas: 4 puszi!
Ugy bizony. Negy pusszantos pusszancs!
Ezt ugy kell elkepzelni, hogy amikor valaki felhuzza magat es elkezdi a balhet, akkor a higgadt fel NEM KEZD EL VEDEKEZNI, MAGYARAZKODNI, VAGY MEGROSSZABB : VISSZATAMADNI!!
Nem! Ehelyett kedvesen annyit mond:
-Adjal negy puszit most! Utana megbeszeljuk, de elobb adjal negy puszit!
Persze van egy kis duzzogos ellenallas, de a higgadt fel tovabb kovetel:
-Kerek negy puszit ide, most! -kozben tartja az arcat!
Itt mar -fuggetlenul a szituaciotol- van egy kis mosolygas, aztan nagy morogva jonnek azok a puszik.
Van hogy csak harmat ad a morcos fel! Na akkor meg egy kicsit lobbizni kell a negyedikert, de nem szabad elengedni! NEGY PUSZI, ez a szabaly!
Mert lassuk be, eltekintve az adott hangulatunktol mi mindannyian ugyanabbol az anyagbol vagyunk gyurva: szeretetbol.
Ehhez nem kell szentnek vagy daloló lámának lenni. Mi itt a Foldon indannyian “csak” Emberek vagyunk. Nem tobbek, nem kevesebbek ennel.
Kulonos, hogy a legtobb veszekedes azzal indit, hogy:
“-Hogy tehetted ezt…. En sosem tettem volna ilyet veled…!”
Hat nem csacskasag? Mar maga az otlet, hogy kulonbozo emberek ugyanugy mukodjenek, gondolkodjanak, erezzenek…., mar maga a gondolat is butasag.
Kulonbozoek vagyunk, igy aztan neha olyat teszunk ami a masiknak nem jo. Bocsanat.
Kulonben meg Te is kiprobalhatod a modszert -nyajas olvaso- meg fogod latni milyen nagyszeruen mukodik! Mindig! Mikor latod hogy baj van, durran a feszultseg, csak kerjed szepen a negy puszidat!
O! Es ha te vagy a duhos fel, ne feledd : az a negy puszi megmentheti az egesz napot/estet, sot! akar a kapcsolatotok is mulhat azon a negy pusszancson!
Komolyan!
Teljes szivvel hiszem hogy ez a modszer mukodne mindenhol!
Mukodhetett volna regebben is… Vagy most is a tortenelem alakulasaban.
Szinte hallom hogy a Gaza-Izrael -haborus helyzet kellos kozepen valamelyik fel katonai vezetoje kiad egy kozlemenyt, valami ilyesmit:
“Kedves/morcos haborus ellenfelunk. Hosszas gondolkodas, tanacskozas, kutatas es a viclondonban blog olvasasa utan, a kovetkezo elhatarozasra jutottunk:
Kerunk negy puszit!
Teljes mertekben tisztaban vagyunk kivansagunk szokatlansagaval es hogy ez messze elter az eddig megszokott protokolltol, de tontesunk megvaltoztathatatlan. Ragaszkodunk a negy puszinkhoz. Azutan meg uljunk le es beszeljuk meg a dolgokat.
Mi szeretunk benneteket sracok! Lassuk be : ez az egesz haboru egy nagyon rossz otlet volt, es igazabol mindenki utalja csak senki nem mer kilepni belole elsokent.”
Tenyleg, oszinten szeretnek latni egy ilyenfajta kozlemenyt, aztan meg ahogy cuppan az a negy puszi.
Ki tudja meg lehet hogy csokolozas is lesz belole
-attol meg nekem altalaban felall a kukim ;-)