Viclondonban

Szabadoneresztett nyomokban vállalhatatlan szövegelés majdnem Londonból

Te mi alapján döntesz ?

Lássuk be csudaklasz ez a Jacko vita. Vagyis mindenki eldöntheti hogy mi alapján dönt a porrá lett sztár ártatlanságáról / bűnösségéről.
Te például kedves olvasó, Te kinek hiszel?
A több mint tíz évig kutató FBI-nak, akik majd 200 tanút halgattak ki újra meg újra traumaszakértők bevonásával, házat kutattak, lehalgattak, megfigyeltek... és végül ártatlannak találták Michael Jackson-t, vagy a világrengetően sikeres film Leaving Neverland két szereplőjének akik most 1.5billio dollárra perelik a sztár után maradt birodalmat.
Hm? FBI vagy szereplők ?

Értem én a szkepticizmust, érzem a kétkedést, és pont ez az ami engem most inkább foglalkoztat.
Vagyis az, hogy kezd nyilvánvalóvá válni hogy a világ valahogy lassan belesétált abba a korba amikor már tényleg nincsennek tudható tények, nincs igazság, minden gyanús és csakis a szívre lehet hallgatni.

Ugyan már, mit tud az FBI ? A Trump-ról sem derítették ki 2 év alatt hogy összeszűrte a levet a Putyinnal, ahogyan a Brett Kavanaugh eset kapcsán sem találtak bizonyítékokat melyek alátámaszthatták volna Christine Blasey Ford szexuális zaklatásról szóló állításait. Szóval ugyan már FBI -meg egyáltalán, minden szakértő hitele megkérdőjelezhető, mindenki korrupt, mindenkit fizet valaki, nincs olyan hogy igazság.

Tényleg ?
Valóban eljutottunk erre a félelmetes helyre ahol már nem számít más csak amit mi érzünk, és amivel a digitalis környezetünk egyet ért.
Lehet lapos a Föld, lehet Amerika great again, lehet tényleg mindenről a Soros bácsi tehet, lehet tényeg jó lesz Angliának Európa nélkül….
Mindezt minden bizonyíték ellenére. Minden ellentmodással dacolva.

Ha viszont itt vagyunk, akkor mibe kapaszkodhatunk a káoszban ahol politikai hiénák használják ki a zavart ? Vagy már az van hogy kapaszkodni épp annyira fárasztó mint kutatni, megérteni, megbizonyosodni akarni ?

Nem tudom. Kislányomnak én azt tanítom, hogy ne féljen hinni annak aki ellenébe megy a tömeg irányának -hiszen így születnek új dolgok, eredeti gondolatok, nagy változások. Viszont azt is tanítom neki, hogy mindig keresse a bizonyítékot, és ne nyugodjon addig míg ellentmodndások csiklandozzák a képet.

Én ugyanis nem szeretnék egy olyan világban élni ahol valaki megvádolhat engem, és az pusztán elég ahhoz hogy bűnösnek lásson a világ. Hiába minden bizonyíték, ha az már nem olyan fontos mint az érzelmi húr aminek hangjára könnyebb táncolni mint az igazságot kutatni.
Szóval mégegyszer.
Te kinek hiszel ? A bizonyítékoknak vagy a történeteknek ?

(Különben a filmről és a felfedezhető ellentmondásokról a legutóbbi epizódban beszéltem)