Viclondonban

Szabadoneresztett nyomokban vállalhatatlan szövegelés majdnem Londonból

Nyertünk az angol Lottón!

2013,Április 24-én 14:52 kor megjelent egy blogbejegyzés a moisted.com oldalon, ami akkoriban a Viclondonban (magyar) és mOisted (angol) podcastek portálja volt.
Egy reakciófigyelő poénnak indult a valós állítást tartalmazó szöveg, aztán miután a vírusszerüen terjedő írásra ráfordult egy botcsinálta showman is, az egészből egy Óriási médiabomba lett..

(Változtatás nélkül, idemásolom az eredeti szöveget)

Kedves régi, es hirtelen elôbukkant barátok.
A hir igaz. Valóban nyertünk az angol Euromillioner lottón.
Rengeteg a kérdés, így aztán úgy döntottem annyira nyílt leszek, amennyire az lehetséges. Egyszer, és nem többször. Aztán innentôl a kommunikációt átveszi egy ügynökség. (Ha lesz sajtóanyag, akkor az csak angolul. Bocsi. Itt így megy.)
Nos.
Elôször is; tudom, és imádom (!) hogy ebben a pillanatban senki nem veszi komolyan a hírt. Gondolom fôleg köszönhetôen az én borzalmas kiszámíthatatlanságomnak. Ez most nagyban megkönnyíti a helyzetünket. Igen, tisztában vagyok vele, hogy ez meg fog változni nagyon gyorsan. De addig is jó, hogy legtöbben csak poénkodásnak veszik -így elfelezve a kéregetôk számát!
Tessék, ime pár sor arról, hogy hogyan is történt.
Pár hónapja kezdtünk el játszani, vagyis inkább én... A Melinda meg csak röhögött reggelenként, amikor meséltem milyen csalódott vagyok, hogy most sem nyertünk. Pedig én olyan, de olyan jó milliomos lennék! Az elsô olyan, aki tényleg alkotni is akarna ( színház, film, tánc, podcast..) és nem csak utazgatni-élvezkedni a luxusban.
Na a lényeg, hogy egyre tôbbet viccelôdtem ezzel, sôt. Volt egy alkalom, amikor egy komoly fél órás beszélgetésben tisztáztuk, majd hogyan lesz beosztva a lóvé... Aztán megállapítottuk, hogy akkor ez ( a legnagyobb) gondunk meg van oldva. Már csak az apró, hétköznapi kihívások maradtak.
Persze nem nyertünk.
Aztán pár napja elkezdtem autó-táncolni egy uj kedvencre a DaftPunk/Pharell féle "Get lucky"-ra. Még videot is osztottam meg róla a youtube-on. (Get lucky=legyen szerencséd) Amikor a második videót rögzítettem, épp egy kis boltocska elött parkoltam. Bementem üditôt venni, erre mit látok? Fehér papíron a felhívás az Euromillionare lottóra, hogy most £18Milla a fônyeremény. Ha ez nem is hatott rám, akkor a felirat az összeg alatt: GET LUCKY !
Wow. Ilyen "üzenetet" nem lehet figyelmen kívül hagyni. Bumm. Vettem is egy szelvényt.
Állandó számaink vannak, olyanok mint például a születésnapunk (Melinda is, és én is negyedikén születtünk) aztán Kiara tizedikén...
Íme a nyertes számsor:

..errôl jut eszembe, hogy állandó számokkal játszani kegyetlen egy dolog. Igazi csapda. Mert ha egyszer mondjuk nem játszol, és kihúzzák a számaidat...?! Nna az a méreg!
Jolvan na. Rátérek a lényegre.
Kedden este van a sorsolás, szóval reggel csak kényelmesen ellenörzi az ember. Emailek, facebook, twitter, G+ csekkolása után a wc-n ülve meglestem hát a national lottery weboldalát is.
Hupppppppsz. Azok a számok. Szinte világítottak -majdnem mint a RusselCrow filmben Dr.Nash kódjai.
Ott a klotyón ülve, el sem hittem. (Èpp egy nagyobb kábelen dolgoztam, szóval ha azt mondom beszarás, akkor az itt szó szerint értendô!)
Melinda még aludt, így aztán finoman felpuszilgattam ôt az ébrenlét lottonyereményes világába. :
-Kicsim! Nyertünk a lottóóón...-suttogtam.
Erre ô: -Akkor jólvan. -reagált nyöszörgö álmos hangon, és átfordult a másik oldalára aludni (?!) tovább.
Annyira izgatott voltam, meg már majdnem késésben is (reggel 5kor!) így aztán hagytam, és rohantam le a kocsihoz. (Sofôrként dolgozom)
Talán mondanom/írnom sem kell, hogy mostantól kezdve mégjobban imádom a Get Lucky címû dalt. Püföltem is a kormányt mikor megint megszólalt.
Az elsô melóm a reptérre vitt, aztán amint félre tudtam állni, pörgettem is az internetet, hogy most ilyenkor mi a teendô. Telefonszám, adategyeztetés, olyan simán vették a jelentkezésemet a nyereményért, mintha csak pizzát rendeltem volna. Kicsit kiábrándító is volt a telefonos csaj hideg hangja. Na de ez legyen a legkevesebb.
Autókázás a következô címre... közben kezdtek a fejemben megszületni az elsô konkrét ötletek, hogy akkor most mit is kezdjünk a nyereménnyel.
Persze valami kis-gonosz módon föleg azon ábrándoztam, hogy majd milyen fejet fog vágni ez, vagy az az ismerôs. Volt csajok, ex fônökök... Hú, azért azokat az arcokat nagyon megnézném. Ahogy rádöbbennek.... Júj! Olyan édesek voltak ezek az ábrándok, hogy még a közeljôvô nagy változásai sem izgattak annyira.
Aztán lehiggadtam.
Elkezdtem a kutatást a"helyzetünkkel" kapcsolatban. Néhány tragikus lottomilliomos története után elkezdett romlani a mézédes boldogság. Aztán ahogy egyre mélyebbre ástam magam a "nyertesek" történeteinek drámatengerében, konkrétan félni lezdtem. Igazi, gyomorfacsargató félelem vette át a nagy hip-hip-hurrá érzés helyét. Gyilkosságok, válások, rablás, gyerekrablás(!) és persze totális csôd. Minden storynak az volt a vége. -Huh! Akkor ez most hogyan lesz másképp a mi esetünkben?
Ennél a pontnál találtam rá a legjobb tanácsra.
Nem nyúlni a pénzhez egy teljes évig.
Azok, akik ezt végig tudták csinálni, mind megtöbbszörözték a semmibôl pottyant ôsszeget és boldog élnek...-mint a mesében.
Ez lesz hát. Napra pontosan egy évig nem nyúlunk a nyereményhez. De még csak egy picikét sem, hisz' pont ez a lényeg. Egy év. Bármiféle érintkezés a pénzzel tilos. #mummy-style
Senki sem mondja, hogy könnyû lesz, de megéri. Annak is van egy bája, hogy tudod, ott vár a nyeremény. Meg aztán az életünk is rendben van most így. Munkánk van, egészség van, pici lányunk mosolya pedig még egy darabig pénzfüggetlen. Szóval elleszünk mi.
Sôt, csak hogy sose felejtsem el, írok egy könyvet errôl a várhatóan érdekes évrôl. (Dolgozni gazdag emberek sofôrjeként, közben pedig.... -jó lesz ez!)
Ezt fogjuk tenni.
Normális, változatlanul izgalmas életetet élve robogunk tovább, ahogy eddig. Munka, gyereknevelés ( ú, sietek is összerakni a kishölgy játék-konyháját) és néha egy kis tánc az autoban. #Cardancer
Talán jôvô ilyenkorra már mindenki el is felejti hogy mi volt, kôzben pedig mi is kitaláljuk hogy mibe fektessünk. Okos döntéshez idô kell.
Ennyi. Szerintem minden kérdésre találni választ, tehát innentôl kezdve ne kérdezgessetek, zaklassatok a nyereménnyel kapcsolatban.
Köszönjük a megértést.
Ah! Gonosz rablóbácsik/nénik! A szelvény egy bank safe-jében csücsül, szóval ne tessék kirabolni/bántani minket."

Ezen iráson felindulva később meghívtak a Frizbi című műsorba, amit aztán mindenki úgy értelmezett ahogy akart, vagy ahogy az inteligenciája engedte. Nekem mindenesetre jó móka volt.
Itt a végén ha mást nem is, de azt talán érdemes kihangsúlyozni, hogy ebből az írásból semmiféle kára nem származott senkinek, sőt, egy magyar kereskedelmi televíziónak generáltam nézettséget -ami ugye a média gépezetében pénzzé alakult, és adózás után a magyar gazdaságot támogatta.
Vagyis közvetett módon, ezzel a kis írásommal pénzt tettem Magyarország zsebébe.