Viclondonban

Szabadoneresztett nyomokban vállalhatatlan szövegelés majdnem Londonból

Neked nem fogy a fikád?

Egy ideje már tudom, de csak mostanra gyûlt össze a bátorságom hogy meghempergessem ragacsos kis gondolataimat e szomorú felismerés morzsáiban. Ma elôször merem leírni: "Fogy a fikám"
Kiara lányom cseperedését nyomon követve egy csomó dolog villan vissza a saját babakoromból. Ilyen az az emlék is, hogy kisfickóként nekem is folyton taknyos volt a pici csatorna a nózim és a szám közt. Mint minden gyerkôc, én is patakokban termeltem a visszaszürcsentésre vagy épp kézfejjel való elmaszatolásra váró anyagot. Persze volt bányászás is -na nem úgy mint a Walter Petinél aki szinte mûvészi finomsággal emelte ki a kis zöld szörnyet, és csak alapos nézegetés után tette be a szájába. Szóval nem így. Én inkább a golyó-készítô pöckölôs fajta voltam. Sokszor jutnak eszembe azok a parányi kis golyók amiket puha újjbegyeimmel folmáltam... -ugyanazzal a mutató és hüvejkújjal amivel a sültkrumplit emelem a számhoz, vagy amelyikkel a kukimon húzom vissza bôrt, sôt ...amelyiket nyalogatja néha a szerelmem cicája. (Hiába, újjainkat annyi mindenre használjuk....) szóval gyakran gondolok azokra a tovaröppenô fika-galacsinokra, hogy valyon most mi lehet velük? Ki tudja, talán néhányuknak sikerült, és ma is ott keringenek valahol a világ körül -mint afféle cipôtaplturista.
Na mindegy. Ez régen volt. Mostanság azt veszem észre, hogy hiába a változatlan szorgalom, évrôl évre egyre kevesebb fikát találok.
Na jó, az igaz hogy a "lottodolog" óta néhányan igyekeznek kisegíteni egy kicsit, de azért az mégsem olyan mint amit én termelek. A nekem szánt fikák valahogy olyan kis gyengécskék. Értékelem, és meghat a szándék,... De valahogy bele kell törôdnöm; egyre kevesebb a jó fika.
Talán mert öregszem, talán mert már nem bányászok olyan lelkesen,.... Esetleg orromra ment a kiegyensúlyozott, boldog élet? Tényleg nem tudom. Csak azt, hogy egyre jobban szeretem és elfogadom a dolgokat/embereket úgy ahogy vannak.
De ki tudja, talán nem vagyok egyedül ezzel. Talán másoknak is fogy a fikája -ahogy a boldogság teret hódít. -Nyugi, magyarország még nincs veszélyben.
Ha így haladunk, napról napra egyre több ilyen fikátlan ember lesz. Hm.

Most ahogy így elgondolkodom ezen a hiányon, üzleti ötletem támadt!

-szerintem ha lejár az egy év, nyitok egy fikakölcsönzôt!
Látod magad elôtt? Nagy felirat: #fikatéka