Viclondonban

Szabadoneresztett nyomokban vállalhatatlan szövegelés majdnem Londonból

Miriam halála

Ezen szavak pötyögésének idejében még életben van Miriam.
Igen , Miriamről írok, arról a lányról aki nemrégiben megrengette a magyar x factor színpadát egy kiábrándító produkcióval. (Szerintem a legtöbben már láttátok is, amint a túlzott magabiztosságú csaj gyenge szerepláse után a helyzetet buta agresszióval súlyosbította... -ha nem láttad a videót, legyen ennyi elég helyzetleírásnak) Ami engem jobban bosszant, irritál, felháborít, dühít.... az a szereplés utáni utóhang.

Tudom, hogy senki sem szereti ha valaki jól viselkedésre buzdítana, és álszent pózköcsög módjára próbál rászólni a tömegre aki rendkívül jól szórakozik, de akkoris úgy érzem ezt most nem lehet szó nélkül hagyni -max majd kapok én is kis savat #kibírom

Miután már az X factor zsurije ByAlex is továbbosztja a lányt hevesen mocskoló youtube videót a facebook-on, nekem innen úgy tűnik, hogy Magyar körökben nem ismeretesek a cyber-bullying (internetes rommá alázás) életveszélyes következményei. Tényleg így lenne, ennyire ostoba lenne mindenki ott?
Pedig nem kell túl sokat kutatni a statisztikai adatokért hogy meglássuk milyen szoros kapcsolat van a fiatalok öngyilkosságai és az internetes ócsárlás között.
Tessék egy pillanatig belegondolni, hogy milyen lessz olvasgatni a troll-kodó kis senkik írásait-videóit ha Miriam úgy dönt hogy nem bírja tovább. Akkor ki lessz majd a hibás, ki fogja vállalni a felelősséget?
Komolyan. Tessék elképzelni a szituációt, hogy öngyilkos let a lány, és ebben a szellemben olvasd a kommenteket üesetleg a sajátodat is.

Szóval egy ilyen esemeny után ki vállal majd felelősséget? ByAlex? A kereskedelmi tv-csatorna? Te? Vagy a Benszülött Bálna náven vlogoló gyerek?Persze tudom én hogy abból less a legrosszabb bully aki a legtöbb cikizést szenvedte el. #ördögikör

Amit szeretnék csak így beledobni a nagy fikatengerbe, hogy ez így nagyon veszélyes, bűzüs, és rettenetesen felelőtlen móka. Vagyis az unszimpi lányt lehet nemkedvelni és lapozni/tobábbkattintani, vagy odadobni az internet fikagyáros trollhadseregének.
(mert ugye nem az ilyen írásokat osztod tovább, hanem a botránkozást szítod tovább #legyélkivetel)
Saját tapasztalatból írom, hogy a vicceskedő gyalázások mellett rengeteg habzószájú gyülöletlevél is érkezik ilyenkor, hiszen a tömeg egyfajta beleegyezést ad az elvetemült beteg embereknek is a szélsőséges megnyílvánulásokhoz.
Hogy ennek a 15perc hírnévnek milyen ára lessz majd a kiscsaj életére nézve, majd meglátjuk, de ha nem is kergeti öngyilkosságba Miriam-et a rázúduló fosóceán, akkoris van egy olyan érzésem hogy ezeknek a reakcióknak súlyos mentális sérülések lesznek a következményei.
Mindezt persze úgy, hogy ebből jó kis kereskedelmi tv-s haszon lessz, amiből egy fillér sem landol Miriam zsebeiben.