Viclondonban

Szabadoneresztett nyomokban vállalhatatlan szövegelés majdnem Londonból

Vérlázító technológia -hozza majd al a világvégét?

Vajon mi az első szó ami eszedbe jut amikor a sex-robot kifejezést hallod?
Nekem a vérlázítás. Mert abban meg van minden. A vér (ami testnedv) meg a lázadás (innováció) na és a tömegek erős érzelmi reakciója az elképzelt változás miatt....
Döbbenetes hogy technologiailag mekkorát ugrott a szekszjátékipar a kiábrándító lufilánytól a beszélgetős csinibabáig alig két évtized alatt.
Ha még nem mélyedtél el a témában és gőzöd sincs miről van itt szó, akkor tessék egy kis filmecske hogy hol tart manapság a programozható cuncimókus (nem, nem robot-mókusokról írok, bár tuti olyan is van már, óriási lompos farokkal)

Mint láthattad, a csinibabák (na meg a fiúk is!) már nemcsak ott meredeznek szolgálatkészen élettelenül, de érintésre melegednek, orgazmust szimulálnak, nyögnek, beszélnek.. sőt egyre személyesebbre formálódó inteligenciával társaságot is nyújtanak az ilyesmire fanyalodó felhasználók számára.
Itt ott dokumentumfilmeken látva a korai felhasználók viselkedési formáit, egyszerre érzek sajnálatot, huncutt irígységet, de főleg aggódást, hiszen az egyre satnyuló szociális érzékkel interaktáló embereket talán nem kellene egy ilyen mű társasággal tovább lökni az érzelmi butulás útján.
Bár ki tudja. Valaki mondhatja, hogy, inkább egy babát terrorizáljon az a lúzer mint embertársait,
közben meg az a gondolat sem alaptalan, hogy ,megszokja a babán megengedett kegyetlenséget és aztán azt majd az életbe is átviszi... Na de olyat is olvasok, hogy szexuális bűnözők terápiájához is próbálgatják a találmányt -tényleg nem tudom hogyan érezzek ezzel kapcsolatban.

Na de ami még ennél is furcsább (és most tessék megkapaszkodni) valaki már gyereket is szeretne csinálni és nevelni egy ilyen babacsajjal. Nem vicc, valóban van ilyen.
Közös készítés alatt 3D-s nyomtatásra gondol Dr. David Levy (aki maga is robotkészítő) és hogy tényleg közös legyen az a gyerek, a programozáshoz és a külső jegyek meghatározásához a furcsa pár vonásainak szintézise ad majd alapot. Lehet 10 év núlva azon könyorgünk a gyermekeinknek, hogy csak ne robottal házasodj össze kislányom/kisfiam ?

A felmerülő kérdések sora végtelen. Ki lesz a főnök abban a házban, mennyi ideig.. ?
Nemek közötti tisztelet, harmónia, hiszti, terminátorfeleség, szociális hatások, fajfenntartás...

és legfőképp azt lenne jó tudni, hogy ki fog mosogatni abban a családban. És nemcsak az edényekre gondolok.
Vérlázító vízió nem?

-

-

Ha kiváncsi vagy mit gondolnak barátaid a témáról,
oszd meg az írást -aztán majd kibeszélitek.